måndag 21 november 2016

Att hjälpa barn att få en fin jul

Det finns många barn i Sverige idag som lever på gränsen, eller under gränsen, för vad som är okej idagens samhälle.
Barn som går till skolan hungriga på morgonen, får äta sig mätta på lunchen och går sedan hem på eftermiddagen med vetskap om att det är ett helt dygn kvar tills de kan bli mätta igen. Barn som har ångest för att det är lov pga att de inte kommer bli mätta eller för att man inte kommer kunna hitta på något på lovet som man kan prata om när man sedan kommer tillbaka.

Den stora högtiden vi har framför oss - julen - är nog den mest ångestfyllda. Att inte veta om det kommer finnas någon julmat på bordet eller änmindre någon julklapp alls. Ångesten över att få höra att "om du inte är snäll så kommer inte tomten i år". Tänk om tomten aldrig kommit eller kommer väldigt sällan. Vad gör det med dessa redan utsatt barnen som kanske endast önskar sig att få gå på bio en gång eller att få en fin målarbok med fina pennor. 

Vi alla kan vara med att hjälpa till så att alla fall några av dessa barn, förhoppningsvis alla, kommer att få en lika fin jul som vi som har råd att ge våra barn mat och julklappar kommer få.

Hjälp till du med! Om vi alla bidrar med en liten summa så kommer den tillslut bli stor. Alla har råd att ge något!

Gör som mig - ge en slant för barnens skull.
Inga kommentarer: